top of page

''Wat is uw werk?''


Ik kan mij voorstellen dat niet voor iedereen helder is wat ik doe, wat ik aanbied en wat mijn werk is. En eerlijk? Het word soms steeds lastiger uit te leggen.

Het is beduidend meer dan 'zomaar wat doen' want ik weet heel goed wat ik doe en wat ik wil bereiken in mijn sessies, het heeft echter geen vastomlijnde kaders meer, geen regels of 'moetjes'. Ik werk op mijn intuïtie en die klopt altijd.


Begin november'22 had ik een leerling van 14 jaar met mij meeliep voor een snuffelstage van een middelbare school. En natuurlijk stelde ze de vraag ''wat is uw werk?''. Deze jonge vrouw had begin dit jaar een reeks van 3 stress & veerkracht lessen bij mij gevolgd en vond het zo interessant dat ze wilde onderzoeken of dit wat is voor háár toekomst. Maarja, hoe leg je dan vervolgens uit dat ik hier via de logopedie ingestroomd ben en dat dit niet de gangbare route is naar het werk waar zij haar interesse in heeft?


En ineens hoorde ik mezelf het als volgt uitleggen aan haar: er zijn psycho-somatische fysiotherapeuten, psycho-motorische therapeuten, haptonomen en oefentherapeuten die allemaal werken op het gebied van de geest en het lichaam. Die zich allemaal op hun eigen manier focussen op de samenwerking daartussen. En via de logopedie (maar vooral dankzij de yoga) ben ik in dit werkveld van de psycho-somatiek, psycho-motoriek en haptonomie terecht gekomen.

Iedere sessie is anders, met nadruk op andere componenten, aangepast op wat er in het moment nodig is. Ik heb niet gezegd dat er in de logopedische opleiding geen ruimte is voor de verbinding tussen lichaam & geest, maar dit kreeg in mijn tijd geen ruimte in de opleiding en zie ik ook nauwelijks aandacht krijgen in het werkveld van deze beroepsgroep. Hoewel ook daar meer ruimte voor komt gelukkig!

Mijn doel is dat mensen zich welkom, thuis en ont-spannen (leren) voelen. Totaal. Helemaal.

Zichzelf leren ont-moeten, ont-doen en nieuwe bewegingen en keuzes leren maken t.a.v. hun eigen vitaliteit.

Dat mijn klanten méér zichzelf gaan voelen, méér hun hart volgen en hun eigen-waarheid leven.


Dus, mocht je nog eens denken: ''wat doet GewoonLise'', nou zoiets dus! Holistisch werk, op maat, per persoon verschillend. Iets met lichaam en geest verbinden door middel van de adem en stem.

Of zoals een klant daar diezelfde dag zei:

''het huwelijk tussen de adem en lichaam voltrekken. Lichaam en geest weer in de écht verbinden.''

Dat is wat ik doe. Dat is waar ik blij van word.

Geen hokjes, geen eisen. Gewoon mensenwerk.

Comentários


Archief
Volg 
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
bottom of page