top of page

Verlangen naar verbinding

Verwonderd loop ik door het bos, genietend van het goud van de herfst. Hoe mooi kan een seizoen van naar binnen keren en loslaten zijn? Tijdens het verwonderen merk ik dat mijn gedachten mij steeds weer afleiden. Deze kunnen positief zijn maar zijn vaker negatief. Soms kan ik ze voorbij laten gaan, de andere keer pakken ze me vast.

Tot ik rechtop een ouder echtpaar af loop. “Genieten hè?”, samen zitten ze verwonderd te genieten op een bankje. Ik reageer en beaam hun verwondering en zodra ik weg loop voel ik mezelf opwarmen.

Daar was het moment: verbinding met mezelf ✔️, verbinding met de natuur ✔️ maar het samen genieten maakte een andere verbinding aan. Eentje die me (nóg) gelukkiger stemde❕

Als je het mij vraagt leven en communiceren we teveel los van elkaar, leidt dit tot individualisering en dat tot vereenzaming en piekeren.

We hoeven simpelweg niet alles alleen te doen mensen! Echt niet! We kunnen momenten creëren om met onszelf te verbinden, met de/onze natuur en dan met de ander!

Ik hoorde het van de week nog: we zijn als mensen gemaakt om door verbinding gelukkiger te worden (wetenschappelijk feitje tussendoor 😏). Maar daarvoor moeten we moedig zijn, angsten om te falen los laten en onszelf durven zijn en uiten 🗣 (Lees: verlangen naar verbinding - Brené Brown)

En daar komt mijn expertise om de hoek kijken 🤓: het lichaam en de stem zijn namelijk de brug in die verbinding 🌉. Ons belangrijkste communicatie kanaal!

Dus kan jij contact houden met jezelf (jouw gevoelens en lichaam) terwijl je in contact gaat met de ander? Kan jij in je stem laten horen en zien wie je bent en daarin oprécht contact aangaan met de ander? Kan jouw stem helder uit je ♥️ komen? Zonder oordelen, schaamte en/of angst. Maar kan je ook helder luisteren 👂🏼, zonder oordelen?

Want daar zit die verbinding! Dus.......Wat mij betreft laten we de komende maand de bruine bladeren van angst, oordelen en schaamte vallen en gaan we genieten van het goud van verbinding! 💪🏼 ow, en natuurlijk is piekeren zo nu en dan nodig, zo ook voor naar binnen keren en alleen zijn.

Maar realiseer je altijd weer dat je brein en lichaam zich voeden uit verbinding en dat je stem daarin de brug mag zijn 🙌🏼. Fijne week ♥️

Comments


Archief
Volg 
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
bottom of page