top of page

Vergoedingen 2023

Ook dit jaar voel ik de roeping om een post te wijden aan hoe je, ook komend jaar weer, ervoor zorgt dat je bij mij het meest optimaal vergoed krijgt.


Wel een disclaimer: ik realiseer mij dat niet voor iedereen (zeker in deze tijd) de maandelijkse lasten van een dure zorgverzekeraar kan dragen. Tóch wil ik benoemen dat het kiezen van een goede verzekeraar nu, je het komend jaar ontzettend kan ontlasten en helpen.


Allereerst: het komend jaar blijft het mogelijk logopedische sessies bij mij af te nemen. Dit kan op verwijzing van ieder mogelijke arts.

Logopedie zit in de basisverzekering, dit betekent dus dat het eerst van het eigen risico af gaat alvorens je iets vergoed krijgt. Dus tip 1: zorg dat je een laag eigen risico hebt.


Tevens heb ik géén contracten met zorgverzekeraars, dus het is afhankelijk van je verzekeraar en polis of je mijn behandelingen deels of volledig vergoed krijgt. Tip: lees goed de voorwaarden en bel evt. met de verzekeraar om dit te controleren.

Tip twee: kies voor een restitutiepolis met vrije artsenkeuze. Dit kan betekenen dat je mijn behandelingen zelfs volledig vergoed kan krijgen. Echter is het per verzekeraar verschillend, ná het afdragen van het eigen risico vergoed de ene verzekeraar maximaal het NZA tarief (€40,- per sessie) en de ander het volledige bedrag.


Nogmaals: Ik kan hier geen beloftes doen gezien dit per verzekeraar zo verschillend is. Dus controleer het goed bij je eigen verzekeraar.


Dat waren de tips voor 2023. Kijk gerust voor meer informatie op: www.gewoonlise.nl/therapie of in de behandelovereenkomst. Vragen zijn altijd welkom!

En wie weet: tot komend jaar!


Comments


Archief
Volg 
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
bottom of page