top of page

Mind The Voice


In de lente van 2016 besloot ik mee te doen aan de nascholing voor stemprofessionals bij Mind The Voice in België.

In hun advertentie spraken ze over de koppeling tussen 'Mind' en 'Voice' die zij in één methode hadden weten te gieten: hun ‘kernfilosofie’ is de link tussen stem, lichaam en geest.

Eerder volgde ik al scholingen op het gebied van 'mind' en 'voice' maar nooit een scholing waarin beide samen aan bod kwamen. Al die tijd was ik er heilig van overtuigd dat er een koppeling bestaat, maar ik vond het als logopediste niet altijd even makkelijk om dit om te zetten naar de praktijk.

Zo gezegd, zo gedaan. In de zomer van 2016 reed ik vol nieuwsgierigheid en enthousiasme naar Sint-Amands.

De eerste cursusdag ving aan en bij de start van de scholing werd ik al gelijk getriggerd door de simpele maar toch super effectieve opbouw van de methode.

Tegelijk haalde Tiffany Veys (grondlegger van Mind The Voice) veel voorbeelden aan van keel-, adem- en stemproblemen t.o.v. psychosomatiek en legde de verhalen langs haar methode. Vrijwel direct in de eerste ochtend merkte ik al: ik ben op de goede plek, ik snap dit en dit klopt!

Na afloop van het cursusweekend was ik ongelofelijk enthousiast. Direct al die maandag vertelde ik mijn cliënten over deze methode en ging ik ermee aan de slag.

Ook voor cliënten klopte dit, de opbouw van de methode was zo helder en duidelijk dat ze het snel wisten op te pakken. Cliënten die daarvoor nog wat stil stonden in hun vooruitgang, gingen ineens stappen maken en begonnen de essentie van stemgeven te snappen.

Tevens kon ik de cliënten die graag zongen direct een mooie opstap geven richting de zangtechniek. Want: Mind The Voice is zowel gericht op de spreekstem als op de zangstem.

Iedere dag dat ik op weg was naar mijn werk zong ik in de auto, merkte ik dat ik de methode ook langzamerhand op mijzelf ging toepassen. Mijn zangstem zat al een aantal jaren op slot. Ik had ooit geleerd te 'twangen' maar kon daardoor niet meer vrij zingen. Na het zingen zat mijn keel dicht en voelde mijn stem schor.

Zowel in de auto als thuis ging ik aan de slag met oefenen van vrij leren zingen: het leren kennen van mijn eigen sound. Ik zong oefeningen voor het creëren van meer ruimte in mijn keel ('aaa') en liet de klank stromen in de richting van de klankprojectie. WOW, wat voelde dat goed en anders!

Gaandeweg, kon ik steeds vrijer zingen en begon ik weer te geloven in mijn eigen stemgeluid. Tot het punt dat ik inzag dat ik deze methode wilde overdragen aan anderen. Ik wil anderen leren zingen, leren genieten en geloven in hun stem.

Ik begon met het geven van zangles aan twee bekenden. Door het aan hen voor te doen, oefende ik ook gelijk mijn eigen technieken (zie ook blog 'Practice what you preach').

Op 1 september 2018 bestaat mijn praktijk alweer één jaar. In dit afgelopen jaar is fantastisch veel gebeurd. Een aantal keren ben ik op en neer gereden naar België, om de heerlijke kennis-uitwisseling die Kris, Tiffany en ik hebben, voort te zetten.

Afgelopen april 2017 heeft zelfs de eerste Mind The Voice nascholing plaatsgevonden in Nederland! Dit gaat in oktober en november 2018 herhaald worden.

Iedere cliënt/klant die bij mij in de praktijk stapt krijgt hoe-dan-ook te maken met de methode. Of je nu komt om te zingen, spreken, ontspannen of ademen.

Ik heb namelijk ook ontdekt dat de methode toepasbaar is bij ademklachten (Mind The Breath ;) ).

Mocht ik je nieuwsgierig hebben gemaakt naar de methode: de coaching, workshops en zanglessen die ik aanbied zijn volledig volgens deze methode EN een proefles is ALTIJD gratis. In die proefles leg ik je de methode graag uit en gaan we al aan de slag met de eerste beginselen van de methode.

Dus aarzel niet en neem gerust contact op: je hebt niets te verliezen want de proefles is vrijblijvend.

Tot slot: Ik ben Kris van Roy en Tiffany Veys onwijs dankbaar voor hun coaching, tips en hulp aan mij. Hopelijk blijft deze samenwerking nog lang stand houden, ik rij er in ieder geval graag voor op- en neer.

Comments


Archief
Volg 
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
bottom of page