top of page

Het woord mag eruit!

Al een jaar voel ik het, al maanden weet ik het en al weken is het woord er op vele individuele plekken uit. Maar vanaf vandaag mag het woord er op de media uit.


Vanaf 1 augustus verlaat ik het MBO als docent loopbaan & burgerschap en omarm ik mijn volledige functie als GewoonLise Eigenaar!

Dat betekent dat per 1 september ik fulltime werk voor mezelf, wat een behoorlijk gekke omslag is waar ik zelf nog een beetje aan moet wennen (en waar nog het een en ander voor moet gebeuren).


In de zoektocht naar het vinden van mijn eigen stem was dit wellicht wel de meest logische volgende stap, maar niet eentje die zonder emotionele drempels is.

Het werken in het MBO ligt me nader aan het hart, ik vind het werken met jongeren heerlijk en het inspireert me. Het team waarin ik werk is mij waardevol evenals de geborgenheid die ik daar heb gevoeld.

Tóch ging het steeds meer energie kosten om mij er volledig voor in te zetten. Met name de administratieve taken en 'bijzaken' gingen steeds minder vanzelf. Zeker sinds ik in Mei 2020 besloot om al 1 dag op mijn functie in te leveren en er nog maar 2 dagen overbleven.


Afgelopen januari hoorde ik mezelf zeggen dat ik wilde groeien met GewoonLise, en bij de vraag van 'wat me tegenhield' was het antwoord duidelijk: te weinig tijd. In mijn queeste om mensen in hun eigen kracht en bij hun eigen waarheid te brengen heb ik tijd en ruimte nodig. Vrijheid om te creëren en spelen met ideeën en mogelijkheden. Dit wil niet zeggen dat ik dit niet meer voor Aventus kan doen, maar wil wel zeggen dat ik dat niet kan doen in de vaste functie (en de daarbij behorende verantwoordelijkheden) die ik daar had.


Daarbij realiseerde ik mij half februari ineens dat ik gemiddeld 5-6 dagen per week werk.... en dit doe ik al een aantal jaren zo, met soms lichamelijke-, stress klachten tot gevolg. Daarin is C-19 een wijze raadgever geweest, want waar ik altijd dacht een extravert persoon te zijn.... gedij ik fantastisch in de stilte en rust die C-19. me heeft geboden.


Wat wil zeggen: ik kan extravert zijn, bij de gratie van voldoende introverte momenten.


Het is een constante balans die ik nodig heb om het optimale uit mijzelf te halen. En wat blijkt: ik heb de afgelopen jaren (voor C-19) dus met name in mijn extraverte modus gedraaid en daarin teveel focus gehad op 'geven' in plaats van 'nemen'. Daardoor had ik in mijn vrije tijd veel behoefte aan zelfzorg.

Door mezelf de zelfzorg te geven kon ik goed functioneren in de buitenwereld maar er onvoldoende zijn in mijn binnenwereld en relaties. En omdat ik in mijn hart voel dat ik dit graag anders wil doen, heb ik de beslissing genomen het MBO te verlaten en mezelf die tijd en ruimte te geven.


Dus vanaf september kies ik voor meer verbinding, balans, cyclisch werken en meegaan op de stroom van het leven. Ik heb 1000 ideeën, mogelijkheden, dromen en concrete plannen.

Deze gaan de komende maanden in een jasje gegoten worden en uitpakken in de vette onderneming die ik voor ogen heb.


Ik ga dus volledig staan in mijn eigen bedrijf en zien wat dit me mag gaan brengen.

Geen energie meer verdelen maar volledig gefocust werken aan een plek en programma's die jou in jouw eigen kracht gaan zetten op lichamelijk, energetisch en geestelijk niveau.

Ja, dat vind ik reuze spannend en ik heb behoorlijk wat overtuigingen mogen overwinnen om tot deze beslissing te komen. Maar tegelijkertijd voelt het als geen keuze en is het een logische volgende stap.


Mocht je nieuwsgierig zijn naar mijn dromen en ideeën, vraag er gerust naar of lees evt. een aantal vorige blogs. Daarin komt al wel het e.e.a. naar voren namelijk.


Voor nu ga ik mijn werk bij Aventus uiteraard zo goed mogelijk overdragen en afronden. De studenten en collega's neem ik in mijn hart mee, evenals de lessen die zij mij leerden. Dit afronden en afsluiten gaat tot 1 augustus de main focus hebben, naast het creëren van de fundering van fulltime ZZP'er zijn.


Vanaf 1 september ga ik al het moois wat er al staat verder in beweging brengen en ontwikkelen.

Ik heb er onwijs veel zin in en zie je graag in de praktijk / in de toekomst om jouw waarheid te voelen en te vormen.


Hozzászólások


Archief
Volg 
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
bottom of page