top of page

GewoonLise stopt

Lieve allemaal,

Via deze weg laat ik jullie officieel weten dat GewoonLise per 1 juli 2023 gaat stoppen met coaching en therapie. Ik stop als logopedist en therapeut.

In deze mail licht ik toe waarom.

Allereerst: we zijn cyclische wezens en ik leer daar steeds meer naar te luisteren.

In het moment maken we als mens keuzes, soms doen we dit op gevoel en onderbuik, andere keren op gedachten en overleving.

Dat is niet altijd de keuze die voor jezelf het beste is, maar soms ook een keuze voor de 'ander', voor de 'wereld' of voor 'de toekomst'.

En eigenlijk, ben ik er het laatste jaar achter gekomen dat ik nooit écht bewust gekozen heb voor dit vak als therapeut of logopedist. Het was een keuze voor 'de wereld' en voor 'de toekomst', een keuze op overleving.

Tot het moment dat ik de yoga-opleidingen ging doen was dat okay, ik ontwikkelde mij als een hongerig rupsje-nooit-genoeg op allerlei vlakken binnen dit beroep en werd er ook (al zeg ik het zelf) aardig goed in. Ik wíst niet beter, voelde onwijs veel drive en inspiratie en werkte er lustig op los.

Door de yoga leerde ik mezelf weer te voelen, hetgeen voor mij als mens en ziel écht belangrijk is. Het liet mij échte onvoorwaardelijke liefde en oordeelvrije verbinding ervaren. Ik kwam thuis in mezelf maar ook op de wereld, bij de mensheid. Ik leerde ontspannen en luisteren, ik leerde dat ZIJN genoeg was. Dat ik niet hoef te DOEN om te ZIJN. Het werd mijn stip op de horizon, mijn manier om met mezelf te verbinden en te voelen.

Ondertussen ervoer ik echter ook steeds vaker fysieke en emotionele ongemakken die mij dwongen te verdragen en vertragen. Ik besloot te luisteren: mijn lichaam gaf immers niet voor niks haar signalen. En juist in die vertraging, juist in dat verdragen voelde ik welke overlevingsstrategieën mij op de been hielden. De overtuigingen die mijn overlevingsdrive voedde.

Door de stilte, kon ik de ruis horen.

Mede dankzij het persoonlijk werk bij Licht&De Boer als ook een creatief traject bij Erna Reiken kon ik die ruis onderzoeken en verbinden met mijn stilte. Dit persoonlijk ontwikkelingswerk heeft mij laten zien dat ik in mijn eigen coulissen ben gaan staan, terwijl ik zo verlang naar mijn eigen podium.

Dingen doen waar ik blij van word: zingen, dansen, samen zijn en het delen van mijn kennis, ervaring, stem en wezen.

Dus.....ben ik dat gaan doen. En wat merk ik? Het voedt me!

En doordat ik meer ga volgen waar ík naar verlang voel ik dat de praktijk zoals deze nu bestaat, niet meer past bij mijn voorlopige beeld van de toekomst.

Ik verlang naar samenwerken met collega's, duidelijkheid, zekerheid, een vast inkomen, naar het delen van mijn opgedane kennis met jongeren. Werken met groepen ín groepen of begeleiden van individuen binnen een team.

Ja, ik zoek dus weer een baan! Ik kijk uit naar een plek in het HBO/MBO of VO als docent loopbaan/burgerschap, mentor, leerlingbegeleider of zorgcoördinator. Heel graag zou ik groepen stress-less(en) opstarten en jongeren leren vertragen en verdragen. In dialoog gaan over het leven en levenslessen een vaste plek in het onderwijs geven.

Tips zijn welkom!

Maar wát ben ik mijn keuze om toentertijd (2017) mijn praktijk te starten dankbaar! Want het leerde me zoveel levenslessen en het bracht mij prachtige nieuwe mensen op mijn pad. Dit werk heeft mij gediend, geleerd en gebracht wat ik nodig had.

En daarmee: hebben jullie mij gediend, geleerd en gebracht wat ik nodig had. Voor mij werd het werk alsmaar meer een vorm van co-creëren en zonder jullie prachtige hulpvragen, die ik mét jullie mocht onderzoeken, had ik deze inzichten nooit op gedaan. Dat klinkt gek, maar ik geloof écht dat dit zo is.

Voor mij is iedere sessie óók een spiegeling met mijn eigen proces geweest en zodoende heeft dit werk me ook onwijs veel opgeleverd.

Ik zucht, ik laat los. Het is de cyclus van het leven.

Zoals de adem komt en gaat.

Zo komen en gaan gedachten, gevoelens, emoties, situaties, sensaties, vrienden, werkplekken en de natuur.

Wij zijn de natuur.

Wij zijn cyclisch.

Geen beslissing staat voor altijd vast.

''Het enige constante is verandering''

- Heraclitus

Wellicht stroom ik ooit in de toekomst weer in het ondernemerschap, het 1-op-1 behandelen of begeleiden van mensen.....organiseer ik retraites of heb ik een multi-disciplinair centrum voor zelfontwikkeling. Wie weet?!

Maar voor nu: spreid ik mijn vleugels uit en ga ik mijn huidige verlangens volgen!

De praktijk blijft tot aan de zomer (1 juli) geopend op

maandag, dinsdag en donderdag.

Nieuwe cliënten zullen nog tot eind mei welkom zijn mits het korte trajecten betreft.

Ik zal 'gewoon' Yoga blijven geven bij PiekStudio, dus als je behoefte heb aan GewoonLise magie en wijsheden: ben je altijd welkom op de mat!

Daarbij voel ik nog steeds de behoefte om zo nu en dan iets te organiseren omdat bewegen en delen mijn belangrijkste energie-gevers zijn!

Dus mijn website en bedrijf blijven bestaan, je kunt me blijven volgen op alle kanalen. Ook komt er op de duur een dichtbundel uit met gedichten die ik de afgelopen jaren schreef.

Bedankt allemaal voor jullie vertrouwen, commitment en steun de laatste 6 jaren. Het was overvloedig leerzaam! Ik ben dankbaar.

Wie weet tot ziens!

Liefs, Lise

p.s. ik voel altijd weer spanning bij het sturen van deze mails. ''Is het te persoonlijk?'' / ''Hoe gaan mensen reageren?'' etc. Maar dit is precies waar het in mijn praktijk altijd om ging: het vinden van je eigen stem en waarheid zodat je je vleugels kan spreiden en kan gaan doen wat je hart je in fluistert. En wel: ik heb de mijne gevonden! Dus, zoals altijd, concludeer ik dat deze mail precies is waar het over gaat:

Volg je hart!

Want dat klopt altijd.


Comments


Archief
Volg 
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
bottom of page