top of page

Practice


Mijn laatste blog is alweer bijna een maand geleden. Helaas was ik in maart en begin april niet in mijn volledige energie vanwege de griepgolf. In mijn blog 'Balans' (februari) schreef ik al over hoe lastig het kan zijn om balans te creëren. Een griep of ziekte is zo'n moment waarop je uit je balans wordt gehaald. Je hebt minder energie waardoor je meer suiker eet, meer cafeïne drinkt en sneller besluit een sportles over te slaan. Maar je bent allang blij als je de dagelijkse werkzaamheden met voldoende kwaliteit en kwantiteit kan leveren.

Je bent dus even uit balans. Maar merk je dan ook op dat de veroordelende gedachtes weer beginnen te ratelen?

''Lise, je moet nog een blog schrijven''

''Lise, denk aan je lijn... niet zoveel suiker eten''

''Lise, die cafeïne heeft geen zin. Je moet rust plannen''.

En voor je het weet beland je in een innerlijke dialoog, slaap je slecht en lukt ontspannen niet goed.

Op die momenten haal ik zoveel uit mijn werk als logopedist, adem- en ontspanningscoach. Door cliënten te coachen op het gebied van ontspanning en adem herinner ik mezelf aan het belang van deze oefeningen.

''Practice what you preach''

Een gezegde dat regelmatig in mijn gedachten klinkt. Hoe werkt dat bij jou of wat speelt er bij jou als je denkt aan dit gezegde? Wat predik jij waar je zelf misschien meer aandacht aan mag besteden? Hoewel wij allemaal menselijk zijn en fouten blijven maken, is het mooi om te kunnen laten zien en voelen wat het belang is van oefenen. Het is mooi hoe wij elkaar daar als mens aan mogen blijven herinneren.

Dus: mocht ik ook zelf weer balans gaan creëren. Meer yoga, gezonder eten en weer positieve gedachtes denken! Inmiddels begint mijn energie weer langzaam terug te komen en krijg ik weer inspiraties voor nieuwe blog's. Heerlijk! Volgende week ga ik zelfs een workshop 'schrijven' volgen in Amsterdam: hier heb ik super veel zin in.

Daarnaast ben ik begonnen met een ontwerp voor een cadeaubon, het bedenken van hoe ik mijn promo verder ga uitzetten en hoe ik GewoonLise kan upgraden!

Over het upgraden volgt later meer.

Comments


Archief
Volg 
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
bottom of page